SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Ägir
LAGKAPP
Start 
  • Enligt reglerna för inledande simsätt (Ryggsim). 

Simning 
  • Medley simmas i följande ordning Ryggsim, Bröstsim, Fjärilsim och Frisim.
  • Enligt reglerna för respektive simsätt.
  • Frisim får inte efterlikna ryggsim, bröstsim eller fjärilsim. 

Vändning
  • Enligt reglerna för respektive simsätt.
  • Övergång till ett nytt simsätt måste överensstämma med regler för målgång för varje avslutat simsätt. 

Målgång
  • Måste väggen beröras.

410.10 Varje lagkappslag ska bestå av fyra simmare. Mixad lagsimning är tillåten. I en sådan lagsimning ska ett lag bestå av två herrar och två damer. Sträcktider uppnådda i en mixad lagsimning kan inte användas som rekord- eller anmälningstider.

410.11 Om i lagkappsimning en simmares fötter tappar kontakten med startpallen innan föregående simmare i laget berört väggen ska laget diskvalificeras.

410.12 Lagkappslag ska diskvalificeras om en lagmedlem, annan än den i laget som är aktuell att fullfölja sin sträcka, går i vattnet innan alla deltagande lag gått i mål.

410.13 Medlemmarna i ett lagkappslag och startordningen dem emellan måste utses före loppet. En lagkappssimmare får endast tävla en gång i ett lopp. Sammansättningen av ett lagkappslag får ändras mellan försök och finaler. Om ett lag inte simmar enligt anmäld startordning medför detta diskvalifikation. Ersättare får endast användas i händelse av akut medicinska skäl.

410.14 Simmare, som har fullbordat sitt lopp eller sin distans i en lagkappssimning, måste lämna tävlingsbassängen så fort som möjligt utan att hindra någon av de simmare, som ännu inte avslutat loppet. I annat fall ska den hindrande simmaren och lagkappslaget diskvalificeras.
(Nationellt tillägg) Diskvalificeras ett lagkappslag, utesluter detta även lagdeltagarna från fortsatt start i samma tävlingsgren under annan beteckning.
 
Våra sponsorer