Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simklubben Ägir
Mer bra att tänka på?

När ni kommer in i byggnade så följer ni babysims-skyltarna för att hitta bassängen.


Barnvagnar parkeras på angvina platser,i början av korridoren, in till bassängen. 


Det finns skötbord,skötunderlägg samt matstolar att låna i omklädningsrummet. Ett tips kan också vara att ha en extra handduk eller ett vattentätt skydd i babyskyddet för att kunna låta barnet vara där medan du som vuxen byter om/duschar.


Barnet ska ha en speciell babysimbyxa eller badblöja som håller tätt om barnet skulle bajsa. Det är sällan barn gör det i vattnet, men någon gång ibland händer det. 

Om du tror att ditt barn har bajsat, lyft upp barnet ur vattnet, påkalla instruktörens uppmärksamhet för hjälp upp ur bassängen och kolla i byxan utanför bassängen. Kom ihåg att badbyxan/blöjan måste vara av rätt storlek så att den håller tätt kring både lår och midja. 

Blöjor går att köpa på vanliga mataffärer och babysimbyxor går att köpa på barnaffärer och/eller ibland sportaffärer.

 

En vuxen per barn är välkommen att vara med i vattnet. Den andra föräldern får gärna finnas med på kanten och titta på.

Om ditt barn använder napp får du gärna ha nappen på bassängkanten om den kan vara till hjälp under lektionens gång.
 

Om ditt barn ammar får du gärna amma under lektionens gång. Du kan kliva upp och sitta på en stol eller stanna kvar i vattnet, välj det som passar dig bäst.  
 

Allt vi gör ska ske på barnets villkor. Försök läsa av ditt barn och gör mer av det barnet tycker är roligt och undvik det som inte uppskattas. Prata med er instruktör. Det finns alltid olika övningar och varianter av övningar som man kan göra. Du ska alltid känna dig bekväm med alla övningar, annars ska de inte genomföras. Undrar du över något – tveka inte att fråga instruktören.
 

Ha gärna en extra handduk till hands när det är dags att kliva upp från bassängen. Små barn blir fort kalla.

Efter bassängbadet bör barnet duschas/tvättas av.

Kom ihåg att blöta bassänggolv är hala - ta det lugnt!

 

Barn som går själva rekommenderar vi att använda rena anti-halksockar.


 

Bassängen på Solliden är uppbyggd från golvet och har således höga kanter. Det är förbjudet att sitta på dessa pga fallrisken. Var tydlig med detta redan från början så lär sig ditt barn snabbt att det är en regel.


Det är oerhört viktigt att alla deltagare tvättar sig ordentligt innan bassängbad. Detta gäller såväl hår som kropp. Detta görs med tvål och schampo innan badkläderna sätts på. Obs att barn under ett år inte behöver duscha innan bassängbad (de blir snabbt kalla). All eventuell kosmetika ska vara avtvättad och inga smycken får bäras i bassängen. Kom ihåg att det är för ditt barns skull som vi vill behålla en bra vattenkvalitet! Det är också viktigt att vi inte drar in onödig smuts i bassänghallen och ber er därför vänligen att vara noga med att ta av skor och strumpor vid utpekad skogräns.

 

EVENTUELL AVBOKNING  

Vi ber er uppmärksamma att avbokning mer än 2 veckor före kursstart är avgiftsfri men sedan återbetalas inget eller endast del av avgift beroende på när avbokningen görs. Eventuell avbokning skall göras skriftligen till simskola@skagir.se När vi har hanterat ärendet mailar vi en bekräftelse på avbokningen och denna ska sparas för att kunna uppvisas vid eventuella oklarheter. 

Vi kan komma att tvingas ställa in en kurs om deltagarantalet är för litet. Ni har då rätt att återfå hela deltagaravgiften om vi inte kan hitta en annan lösning som passar er.

De allmänna villkoren i sin helhet återfinns på hemsidan.

 
Våra sponsorer