Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simklubben Ägir
VT21
2020-11-27 13:44
Bokningen för vårterminen 2021 planerades att öppna den 30/11. Till följd av coronas utveckling kommer vi att skjuta på detta datum någon vecka. 
Exakt datum när bokningen öppnar dyker upp inom kort. Håll utkik!

Varmt välkomna till oss på Sk Ägir! / Anastasija
Bästa föräldrar och vårdnadshavare
2020-11-24 11:47
Baserat på rådande situation med fortsatt ökande smittspridning och lokala allmänna råd för Jämtland ser styrelsen i SK Ägir det som en självklarhet att vi gör allt vi kan för att bidra till minskad smittspridning. 
Utifrån detta inför vi ytterligare skärpta regler för föräldrars närvaro i simhallen under lektion. Det är nu helt avgörande att endast barn och ledare vistas i simhallen under lektionen. Detta gäller med omedelbar verkan och terminen ut. Ser vi att detta inte efterföljs finns en betydande risk för att verksamheten behöver avslutas i förtid. Vi hoppas på allas förståelse att vi alla ytterligare behöver bidra till att bryta smittkedjor.  

För er med mindre barn, som kan behöva hjälp i omklädningsrummet, är detta fortsatt möjligt men tänk på att undvika trängsel och respektera att simhallen endast är till för utövare och ledare.

Vi tackar för er förståelse! 

Finns frågor är ni välkomna att kontakta: styrelse@skagir.se.
Ni kan även höra av er till Anastasija@skagir.se. OBS! Mycket högt tryck på mailen och svar kan därför komma att dröja 3-5 dagar.

/ Anastasija & Styrelsen
Informationsmail om lokala restriktioner - Ställ inte in, ställ om!
2020-11-20 14:13

Nedan följer information som förtydligar vad som gäller för idrotten i Jämtland Härjedalen. Ställ inte in, ställ om!  

 

Inspelning från Informationsmöte torsdag 19/11 

Igår genomfördes ett digitalt informationsmöte för idrotten i regionen, med fanns även Lena Sahlin säkerhetsansvarig på Riksidrottsförbundet som svarade på många frågor utifrån de nya lokala restriktionerna och vad som gäller för idrotten. Du hittar inspelningen här: https://youtu.be/jNeb5FqmSzY 

 

Hur ska vi tänka?  

Det är upp till varje individ/förening att göra en bedömning och ta hänsyn till allmänna råd, det lokala sittskyddets uttalanden och lokala restriktioner för att bilda sig en uppfattning om hur just din verksamhet behöver anpassas.  

Skala ner, dela upp, håll avstånd, tvätta händer och torka av, men du behöver inte ställa in. Rörelse är så viktigt i dessa tider!  

 

Frågor till det lokala smittskyddet i Jämtland Härjedalen: 
Det är bara punkt 2 (Avstå från att göra onödiga resor) och 7 (Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor tillsammans med) som gäller kring de lokala restriktionerna, inte punkt 5?  

  • Ja, vi vill förtydliga att vi medvetet valt att inte ta med den punkt som heter 5. Dvs ”avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar”. Vi ser större hälsorisker med att begränsa idrottsaktiviteter i den utsträckningen än risker för smittspridning. Vad gör ungdomarna om de inte idrottar? Vart samlas de då och utgör det en större risk för ökad smittspridning? 

 

Under punkt 7 har tidigare nämns några kontaktsporter såsom brottning, ishockey och basket, vad gäller för dem?  

  • Vi har justerat vad som gäller för punkt 7 i Jämtland Härjedalen och nu gäller följande text: Gällande idrottsaktiviteter och hälso- och skönhetsvård som inte är medicinskt motiverat finns inget som hindrar fortsatt verksamhet under förutsättning att det kan ske på ett säkert sätt.  

 

Kan vi fortsätta träna om vi anpassar all träning efter de lokala och allmänna råden?  

  • Vår uppfattning är att idrotten redan gjort bra anpassningar och att det inte är i de sammanhangen man ser att smitta sprids i större utsträckning. I dagsläget är vinsterna med idrott större än riskerna. MEN vi måste fortsatt anpassa verksamheterna och ta eget ansvar både som individer och organisationer. Se till att hålla avstånd, anpassa till mindre fysiskt nära aktiviteter, hålla avstånd, gärna träna utomhus och inte dela vattenflaskor eller mötas i trånga utrymmen. Och följa de allmänna råden. 

 

Fler frågor?  

️Vänd er till era respektive förbund med idrottsspecifika frågor.

✔️Här har vi samlat lokala frågor och svar i en FAQ https://www.rfsisu.se/jamtland-harjedalen/bidragochstod/Coronapandemin/sajobbarrf-sisujamtland-harjedalenicoronatider/  

✔️Kontakta respektive kommun eller annan hyresvärd med frågor om vad som gäller för de idrottsytor som ni nyttjar.

✔️Allmänna frågor om Covid -19 och idrott kan ni ställa till corona@rfsisu.se eller lokala anpassningar till jenny.stahl@rfsisu.se

✔️ Följ Riksidrottsförbundets uppdateringar på: https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen 

 

✔️Om ni önskar hjälp med föreningsutveckling, omställningsarbete, att bolla eller sortera era frågor kontakta er förenings Idrottskonsulent https://www.rfsisu.se/jamtland-harjedalen/Omoss/Kontaktaoss/Personal/idrottskonsulentermedidrotts-ochkommunfordelning/  

 

✔️De lokala allmänna råden i Jämtland Härjedalen hittar du här https://www.1177.se/Jamtland-Harjedalen/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/skarpta-rad-i-jamtland-harjedalen/  


/ Anastasija 

Nyheter från våra grupper
Babysim&Minisim, 24/11 14:19 
Babysim&Minisim, 10/11 13:33 
Tävlingsgrupper, 03/11 11:17 
 
Våra sponsorer