Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simklubben Ägir
Sommarens möjligheter!
2020-05-01 17:56

Vi blickar framåt – Passa på att boka Ägirs Sommarsimskola nu. Barn, ungdom eller vuxen vi har något för alla ! 🏊‍♀️☀️

Under två perioder i juni och augusti har alla möjligheten att förbättra sina simkunskaper samt delta i en hälsofrämjande aktivitet.

Man bokar genom att välja en kategori i översta bannern på vår webbsida, därpå väljer man "Boka Aktivitet".

Inför sommaren har vi följande nyheter för Er som vill lära Er simma:
Friluftssimskola på Storsjöbadet där alla barnen får låna våtdräkt av oss och simma utomhus i grupper om max 10 deltagare.


Simidrottskola för ungdomar 13-20 år, kom och ha kul, motionera, crawla och prova på olika simidrotter med Ägirs certifierade instruktörer !


Alla simskolegrupper har nu ett längre maxantal, 10 deltagare max.
Sommarkurserna finns på flera badhus, Storsjöbadet, Solliden och Brunflobadet

SK Ägir följer givetvis utvecklingen i samhället och anpassar vår verksamhet i enlighet med de riktlinjer som myndigheter och kommun ger oss.

Hälsningar / Anastasija

Coronavirus och Sk Ägir
2020-04-07 12:59

Hej. 

Vi på Sk Ägir följer dagligen utvecklingen av rådande situation genom FHM, Svenska Simförbundet samt RF. 

Nyligen kom en rekommendation om att det inte ska ske sammankomster över 50 personer. Detta berör våra idrottsarrangemang och dessa är inställda. 

När det gäller hälsofrämjande träningsaktiviteter, såsom simträning, rekommenderas dessa att fortstrida,  förutsatt att vissa försiktighetsåtgärder vidtas. I grunden är det viktigt att alla är noggranna med sin hygien och att personer med sjukdomssymtom stannar hemma.

För att undvika smittorisk rekommenderar vi nu alla våra medlemmar att efter träningen duscha hemma. Vi vill genom denna åtgärden begränsa tiden man spenderar i omklädningsrummen samt minska antalet möten med andra.     

Jag vill även passa på att ytterligare en gång nämna att det idag ej finns något som tyder på att COVID-19 smittar via väl klorerat vatten.


Hälsningar / Anastasija

Coronavirus & simträning
2020-03-19 09:52


Under Folkhälsomyndighetens presskonferens (12 minuter in i inslaget) gavs riktlinjer för idrottsträningar som kan hjälpa föreningarna fatta beslut kring sin verksamhet. Folkhälsomyndigheten menar att mindre evenemang inte behöver ställas in på grund av risk för viruset.


Både Folkhälsomyndigheten och Svenska Simförbundet lägger vikt i att hälsofrämjande aktiviteter skall fortsätta. 

Sk Ägir fortsätter därför att hålla igång sin ordinarie verksamhet.


Vi uppmanar alla simmare och deras familjer att använda sitt sunda förnuft, vara försiktiga, vid symptom söka vård och hålla sig uppdaterade via lämpliga myndigheter.


Hur minskar man spridningsrisk och undviker smitta?


De allmänna rekommendationerna är att tvätta händerna, nysa och hosta i armvecket och stanna hemma om du är sjuk. Att använda handsprit kan också vara ett alternativ. 

Viktigt att, som alltid, duscha och tvätta sig innan simträning och bara använda sin egen vattenflaska.


Andra allmänt förebyggande åtgärder mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet och ögonen, samt undvika nära kontakt med sjuka människor.


Det finns inget som tyder på att Covid-19 kan spridas till människor via simbassänger så länge dessa är ordentligt klorerade.


Läs mer på Svenska Simförbundets webbsida HÄR

Mer info gällande COVID-19 och klorvatten finns HÄR


Hälsningar / Anastasija

Nyheter från våra grupper
Simskola, 06/05 15:54 
Simskola, 01/05 18:09 
Vuxengrupper, 25/02 10:53 
 
Våra sponsorer