SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Ägir

Babysim- och minisimsgrupper

Babysim och minisim är för barn under 4 års ålder. Där utforskar barnet vattnet tillsammans med föräldern och lägger grunden för säkerhet i vattnet, vattenvana och framtida simkunnighet. Alla övningar sker på barnens villkor. Från 4 års ålder kan barnen istället börja i vår simskola.

 

Babysim är för barn från 3 månaders ålder upp till 1,5-2 år. I babysimmet utforskar barnet vattnet tillsammans med sin förälder utan krav på prestation. Det övergripande målet med babysim är att barnet självständigt ska kunna ta sig i vattnet och komma under vattenytan med hela kroppen. Därefter ska barnet vända runt och ta sig tillbaka till bassängkanten, gripa tag i och hålla sig kvar vid bassängkanten. I alla babysimkurser bryter vi ner detta övergripande mål i små delar som vi tränar på var för sig. För att i senare kurser sätta ihop dem till en helhet. Under lektionerna kör vi mycket sånger, lek och provar på olika grepp i vattnet.

 

Räkan är första steget i vårat babysim och den enda nivå vi kör våren 2024.

 

Minisim är för barn mellan 2 och 4 års ålder. Man behöver inte ha gått babysim innan för att börja i minisim. Barnet deltar i vattnet tillsammans med sin förälder. Målet med minisimmet är att med sång och lek skapa vattenvana och trygghet i vattnet. Vi tränar även på grunderna i de olika simsätten och att flyta och balansera i vattnet.

 

Vårat mål med baby och minisimsverksamheten är att ge barn och föräldrar grunden och verktygen för att fortsätta simma regelbundet och kontinuerligt för livslångt lärande och glädje i vattnet. 


En omgång är 8 tillfällen, 1 gång per vecka. 

 

Våra babysim och minisimsgrupper håller till på Sollidenbadet. Eftersom det är en förhållandevis liten bassäng kan inte båda föräldrarna vara med i vattnet varje gång. Men den andra föräldern/kompis/mor-farförälder eller likande är varmt välkommen på kanten.

 

Läs mer om babysim och minisim på Svenska Simförbundets hemsida.

 
Våra sponsorer