SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Ägir

Grupper
I vår simskola finns det 6 olika nivåer, från nivån Baddaren upp till Hajen. Det är inte ovanligt att man går samma kurs flera gånger.
För att börja i simskola ska man fylla 4 år under terminens gång. 
 
Under 4 års ålder är det "babysim" eller "minisim" man ska gå. Just nu har vi inga sådana grupper.
 
 

Struktur
Verksamheten har sin grund i Svenska Simförbundets ”simlinje”.
Simlinjen är ett praktiskt pedagogiskt instrument för föreningen som, med hänsyn tagen till barns utveckling, steg för steg visar hur man når simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar. För de barn som vill fortsätta mot tränings och tävlingsverksamhet finns även en tävlingsform för nybörjare – Utmanaren.

Simlinjen är upplagd i tre delar som omfattar Vattenvana, Siminlärning och Teknikskola.

Barnen ska genomföra de moment som ingår för varje nivå innan man går vidare till nästa. Nivåer, delmoment och övningar är direkt kopplade till innehållet i Svenska Simförbundets olika simmärken.

 

Ledare
Vi lägger stor vikt på att våra simlärare/tränare är goda förebilder och att föreningen i helhet arbetar mot all form av mobbning. Vi utbildar våra ledare enligt Svenska Simförbundets utbildningsstege och har under det senaste året genomgått HLR, hjärt- och lungräddning.

 

Livräddningsvecka
I mitten av varje termin äger en livräddningsvecka rum.
De tre första simskolenivåerna badar med räddningsväst och får en genomgång av bad- och båtvettsreglerna. Elever i de tre senare nivåerna testar klädsim och får grundläggande kunskaper i livräddning. Vi går igenom bad-, båt- och isvettregler.

 
Våra sponsorer