Simklubben Ägir

Dubbla Klubbrekord av Viktor Svärd på Svenska Simspelen !!
2021-09-29 12:51

SK Ägir deltog i helgen  på Svenska Simspelen i  Stockholm/Upplands-Väsby. Ett starkt startfält med internationella inslag förstärkte intrycket av en av höstens absoluta höjdpunkter utanför kommande  Mästerskapstävlingar.

Bäst av alla gick Viktor Svärd 16 år som gjorde sin första tävling efter flytten till Jönköping där han går deras Nationella Idrotts Utbildning med fokus på simning.

Viktor slog till med två klubbrekord, 100 frisim 52:46 vilket räckte till en 5:e plats i B-finalen. Han följde upp med att gå till A final på 200 frisim med 1:55:00 också det ett nytt klubbrekord ! Väl där upprepade han simningen och blev 5:a med 1:55:07.

Alexander Rydefjord var stark på de långa distanserna med en 8:e plats på 1500 fr och nytt pers 17:22,34 som främsta placering, på 800 fr blev han 12:a med 8:58:11 - båda nya personliga rekord som lovar gott framåt.

Finalsimningar blev det även för Ebba Hann på 100 fjäril där hon med fina 1:04:06 blev 4:a i B-finalen, även Arwen Wikström lyckades ta sig till B-final på tuffa distansen 200 fjäril, väl där blev det en 8:e plats, bästa tiden kom i försöken med 2:32:18.

I övrigt deltog, Gustav Jonsson och  Sofia Boije från Sk Ägir, båda simmade i närheten av sina pers, räckte inte till final denna gång men en lovande start på säsongen !

Emil Nilsson huvudtränare i Ägir var nöjd med helgen och ser med tillförsikt fram emot höstsäsongen, nu närmast i Skellefteå och Repay Vågspelen 2-3/10, där Ägir ställer upp med ett 30-tal simmare.

Därefter väntar UGP/TYR sprint på hemmaplan i Brunflo 16-17/10.