SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Ägir
Kommunikation
  • På funktionärsmötet innan en tävling meddelar tävlingsledaren till vem han vill att Ni som funktionär skall vända Er till om Ni upptäcker en misstänkt felaktighet.

  • Viktigt klargörande: Om du står som t ex vändningskontrollant så är det inte du som diskar. Det är inte ditt beslut som du står ansvarig för. Syftet med att genomgå en funktionärsutbildning är att lära sig hur olika moment skall gå till enligt reglerna. Om du som funktionär ser något som du tycker såg fel ut, så det enda du förväntas göra är att berätta precis vad du just såg (oftast via bandomaren, som sedan rådgör med tävlingsledaren). Deras kunskaper och erfarenhet av tolkningar är mycket god. Det är tävlingsledningen som avgör om en felaktighet skall leda till diskning. Det är inte ditt beslut som funktionär. Det enda du gör är att vara bandomarens ögon på plats, just därför att du stod närmast. Det andra som är värt att notera är att i alla tveksamma fall, så bedöms nästan alltid simmaren att ha gjort rätt.
 
Våra sponsorer