SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Ägir

Teknik Silver

Målsättning med nivån: För att få möjlighet att flyttas upp i Simklubben Ägirs T3- grupp krävs ett intresse för simningen. Simmaren skall behärska frisim, ryggsim, bröstsim samt ha grundläggande kunskap i fjärilsim. Simmaren skall även ha provat på att tävla på interntävling så som utmanaren och behärska vändningar och starter i de olika simsätten.

Förkunskaper: Ha mycket goda kunskaper i frisim, samt grundläggande ryggsim,bröstsim & fjärilssim. Dyka från 1 meter samt kullerbytta i vattnet. Behärska ”streamline”, dvs. frånskjut under vattnet och därefter glida med sträckta armar och ben  upp till vattenytan.
Så skall träningen bedrivas: Teknikövningar i alla simsätten varieras med starter och vändningar i de fyra simsätten. Starter och vändningar övas parallellt och eleverna ska kunna fullfölja ett helt teknisk korrekt 25 meterslopp. Fokus ligger på att få barnen att simma fint.

Info

Teknik Silver grupperna har ett träningstillfälle i veckan.
Gruppen finns på Storsjöbadet, Brunflobadet och Östbergsbadet.

Träningstider HT21
T-Silver Östbergsbadet
  Torsdag 17:45 - 18:45 Östbergsbadet
T-Silver Storsjöbadet
  Måndag 17:45 - 18:45 Storsjöbadet
 
T-Silver Brunflo 
  Onsdag 17:00 - 18:00 Brunflobadet
 
 
Våra sponsorer